powered by

Angelique Bhagwandin

Email: info@easy-legal.nl
Tel: 06-34481965

Easy – Legal, Advocatuur & Mediation

Mijn naam is Angelique Bhagwandin, 36 jaar, ik ben een geboren en getogen Zeeuwse en na mijn studie Rechten inmiddels alweer 17 jaar import Rotterdammer. 

Ik ben een jurist, die na 15 jaar gewerkt te hebben binnen de rijksoverheid, de advocatuur en het bedrijfsleven, de stap heeft genomen om mijn goed betaalde baan vaarwel te zeggen en mijn meisjesdroom achterna te gaan door een eigen advocatenkantoor met mediationpraktijk te starten. 

De kernactiviteiten van Easy – Legal 
Mijn bedrijf is een advocatenkantoor met een mediationpraktijk. Maar zoals de naam van mijn bedrijf 'Easy – Legal’ aangeeft breek ik met de traditionele advocatuur en ga ik tegen de stroom in.

Wat is onderscheidend aan jouw activiteiten?
Hoe trek je de advocatuur uit dat stoffige imago van alleen maar procederen, moeilijk woordgebruik, het bekende uurtje factuurtje en de advocaat op een hoog voetstuk?

Simpel: Ik ben Easy-Legal begonnen met de gedachte dat het recht en de toegang tot goede juridische bijstand laagdrempelig, niet moeilijk en niet duur hoeft te zijn.

‘Where law meets easy’ werd mijn credo. 

Daarnaast hoort bij Easy Legal ook maatschappelijke betrokkenheid om juist naast mensen te staan in plaats van erboven. Vanuit de gedachte wat terug te geven aan Rotterdam, de stad waar ik volwassen ben geworden, geef ik meerdere keren per maand gratis juridisch advies bij een particuliere voedselbank. De inloopspreekuren zijn een groot succes en mogen rekenen op veel sympathie van de bewoners van Rotterdam op de verschillende locaties van de voedselbank Stichting Isaak en de Schittering.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat mensen weten wie ik ben en wat ik doe. Middels Facebook, Instagram en Linkedin kunnen mensen een kijkje nemen in mijn leven als advocaat en maak ik op die manier ook verbinding met Rotterdammers. Het is een enorm cadeautje dat ik elke dag, dat mag doen, wat me het meest blij maakt namelijk mensen helpen met de hordes die ze in het leven tegenkomen. 

Waarom ben jij de Zakenvrouw van het Jaar?
Ik hoop dat ik met mijn verhaal vrouwen en meisjes mag inspireren met hoe je letterlijk vanuit een nul positie uit je comfortzone kan stappen, zonder parachute het diepe inspringt, je baan, al je zekerheden, stabiliteit achter je laat en een nieuw succesvol leven kan beginnen.

In de korte tijd van zes maanden run ik een eigen succesvol bedrijf in twee bedrijfstakken, heb ik een topfunctie met veel verantwoordelijkheid, volg ik daarnaast de post doctorale beroepsopleiding advocatuur, combineer ik dit ook nog met het moederschap en als kersje op de taart ben ik ook nog finalist voor Zakenvrouw Rotterdam 2018 in de categorie aanstormend talent. Dat is toch wel 

‘Turning my vision into a victory’.