powered by

Joyce Plas

Email: info@ditiswijs.nl
Tel: 010-8001010

Dit is Wijs Groep

Mijn naam is Joyce Plas (39), moeder van Casper en nummer 2 op komst. Ik ben mede-eigenaar van de DIT IS WIJS Groep.  

De kernactiviteiten van jouw bedrijf
DIT IS WIJS bestaat uit 3 bedrijven. De eerste richt zich op Brede School activiteiten en Talent ontwikkeling. Wij bieden activiteiten aan aan kinderen in achterstandswijken waar zij van huis uit niet mee in aanraking komen. Hiermee zijn we destijds begonnen. 

Vanuit het feit dat we bevoegde leerkrachten voor onze activiteiten inzetten, kregen we van scholen de vraag of die leerkracht ook niet hun zieke leerkracht kon vervangen, omdat hij / zij de groep toch al kende. Zo zijn we begonnen met ons tweede bedrijf: DIT IS WIJS Personeelsdiensten. We zorgen voor vervangingen van leerkrachten en onderwijsassistenten van 1 dag tot complete schooljaren. 

Het derde bedrijf is het deel wat zich richt op het opleiden van leerkrachten, genaamd DIT IS TALENT. Dit doen we voor zowel onze eigen leerkrachten en onderwijsassistenten, maar ook voor mensen van buitenaf. Wat we echter nu ook doen is het opleiden van HBO afgestudeerde mensen die een switch willen maken naar het onderwijs.  

Wat is onderscheidend aan jouw activiteiten?
Zoals iedereen weet zijn er enorme tekorten binnen het onderwijs. Met DIT IS TALENT proberen wij de vijver van leerkrachten met talentvolle leerkrachten aan te vullen in een snel tijdsbestek, in plaats van dat we met de schoolbesturen zelf in dezelfde vijver blijven vissen. In 13 maanden leiden wij ze op, waarbij ze 6 dagen per week moeten studeren. Wij vragen een hoop inzet van hen, maar daarentegen bieden wij hen een contract voor 2 jaar na afstuderen en hebben zij dus in korte tijd een extra HBO studie afgerond. Ook wanneer zij klaar zijn blijven wij ze coachen en volgen.

Waarom ben jij de Zakenvrouw van het Jaar?
Ik vind mijzelf de Zakenvrouw van het jaar omdat ik altijd opzoek ben naar andere mogelijkheden om problemen op te lossen. Ik probeer goed te luisteren naar iedereen en te denken in kansen en mogelijkheden i.p.v. in onmogelijkheden. Met deze Award kan ik mede ons Talents traject op de kaart zetten en hiermee hopelijk, al is het op kleine schaal, een klein beetje verschil te kunnen maken binnen de tekorten in het onderwijs. Daarnaast zou ik als voorbeeld willen dienen voor andere vrouwen en hoop ik hen te inspireren en meer zichtbaar te worden als zakenvrouw.