powered by

Marieke van Zanten

Email: info@tegekkebekkies.nl
Tel: 010 - 840 36 26

Te Gekke Bekkies

Voorstellen
Mijn naam is Marieke van Zanten en ik ben mondhygiëniste en eigenaar van Mondzorgpraktijk Te Gekke Bekkies. Na 15 jaar problemen in de mond te hebben opgelost in de tandartspraktijk vond ik het tijd om de problemen bij de bron aan te pakken en ben ik mijn eigen praktijk gestart.

De kerntaak van onze praktijk 
Op een leuke creatieve en ontspannen manier kinderen (en hun ouders) goede mondgewoonten aan leren zodat tandartsbehandelingen en angst voor de tandarts voorkomen kunnen worden.  Ook helpen wij angstige patiënten over hun angst heen door ze op de meest patiëntvriendelijke manier aan de behandelingen te laten wennen.

Onderscheidend
Wij draaien de tandheelkunde volledig om door de “heelkunde” op de tweede plaats te zetten en ons vooral bezig te houden met intensieve preventie zodat we tandartsbehandelingen en tandartsangst kunnen voorkomen. De mondhygiënist is hierin de mondcoach, de persoon die de patiënt het meeste ziet, en de tandarts wordt pas ingeschakeld als dit echt nodig is zodat iedereen doet waar hij het beste in is. Daarom dus geen “tandartspraktijk” maar een “Mondzorgpraktijk.

Dit doen wij in een setting die volledig afwijkt van een traditionele praktijk. De inrichting lijkt op die van een kinderkamer zodat de kinderen zich letterlijk “thuis voelen”. Het gebeurd dan ook regelmatig dat de schoenen uit gaan en de kinderen gaan spelen in de tent die in de behandelkamer staat. Deze tent wordt ook regelmatig gebruikt voor de controle als het kind nog niet in de stoel durft te zitten. et gebeurd dan ook regelmatig dat de schoenen uit gaan de

Wij maken gebruik van kindvriendelijke materialen zoals vulmaterialen zonder BPA ed. Bij behandelingen kunnen kinderen gebruik maken van een zonnebril tegen het licht, een videobril als afleiding en een grote rode stopknop voor als ze even willen stoppen. Ze mogen zelf de stoel bedienen en houden zelf de regie.

Wij stappen af van de halfjaarlijkse controle omdat elk kind anders is en de een wat meer aandacht nodig heeft dan de ander. Tijdens de controle die minimaal 30 minuten per kind duurt wordt gevraagd en gekeken naar alle factoren die het risico op mondproblemen kunnen vergroten zoals bijvoorbeeld de voeding, routines in het gezin, afwijkende mondgewoonten, poetsgedrag, wiebeltanden enz. Afhankelijk van de hoogte van het risico zal het kind terugkomen na 1, bij een zeer hoog risico, tot 6 maanden bij weinig risico.

Waarom moet ik zakenvrouw van het jaar worden
Laten we voorop stellen dat het lastig is om mezelf als zakenvrouw van het jaar te bestempelen, daarvoor heb ik teveel waardering voor de andere dames en hun vakgebied. Het is wel ontzettend mooi om te horen dat andere mensen je nomineren, het geeft een vreselijke boost en die energie kunnen we goed gebruiken in ons snel groeiende bedrijf. 

Als ik mezelf als zakenvrouw van het jaar zou kiezen zou ik dat doen op basis van het feit dat  "Te Gekke Bekkies" in een gat durft te springen waar menig ander omheen zou lopen. Dit in combinatie met het ruimschoots waarmaken van de prognoses, we lopen binnen 1 jaar al 2 jaar voor op onze verwachtingen, geeft wel aan dat onze patiënten en verwijzers het erg in ons zien zitten en dat het ons zakelijk voor de wind gaat.
Daarnaast hebben de veranderingen van de afgelopen tijd in de Mondzorg, op politiek gebied, de verstandhouding tussen tandartsen en mondhygiënisten op scherp gezet. Wij hebben ons daaraan onttrokken en zijn een bedrijf waar tandartsen graag patiënten naar toe sturen door onze specialisatie op het gebied van jeugdige en angstige gebitten en de samenwerking met de verwijzers zoals tandartsen, logopedisten en orthodontisten.