powered by

Saskia Warnaar

Email: info@frobel.online
Tel: 06-42444407

Fröbel Rotterdam

Mijn naam is Saskia Warnaar (24 jr) en ik ben de trotse eigenaar van Fröbel. Een sociale onderneming die zich tot doel heeft gesteld om mensen, die door hun beperking een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, een waardige plaats in de maatschappij te bieden.

De kernactiviteiten van jouw bedrijf:
Fröbel is een jaar geleden gestart met een lunchroom aan de Westerstraat die volledig gerund wordt door mensen met een verstandelijke beperking.
In een jaar tijd heb ik kunnen groeien van een lunchroom naar een volwaardige (WTZi) zorginstelling met meer dan 20 medewerkers. Dit heeft geresulteerd in de opening van een tweede vestiging van ‘mijn’ Fröbel. Hier heb ik, hoe fijn is dat, voornamelijk cliënten en medewerkers van Brownies en Downies (die helaas in Rotterdam de deuren heeft moeten sluiten) weer aan een nieuwe werkplek kunnen helpen. 

Wat is onderscheidend aan jouw activiteiten?
Door mijn opleiding (SPH Nijmegen) en mijn affiniteit en ervaring binnen de horeca, kan ik nu mijn expertise op het gebied van zorg en horeca combineren. En daarmee mijn cliënten helpen en trainen om gewaardeerde ‘horecatijgers’ te worden.

Daar waar vergelijkbare initiatieven in het land uitsluitend een werkplek (dagbesteding) bieden aan cliënten, wil ik deze mensen zich vooral laten ontwikkelen. En, hoe raar dat misschien ook klinkt, hoop ik dat ik op een dag afscheid van ze zal nemen omdat zij een mooie betaalde baan elders hebben gevonden. 

Waarom ben jij de Zakenvrouw van het Jaar?
Ik streef mijn grootste droom na. En het is me gelukt deze in relatief korte tijd te realiseren door hier heel hard voor te werken. Ik heb andere partijen zo enthousiast weten te maken met mijn plannen en ideeën dat zij met me in zee te wilden gaan om deze droom waar te maken. Het is dus niet alleen bij mooie plannen en dromen gebleven, ik heb resultaten geboekt waar ik heel trots op ben.
Deze nominatie zie ik als een mooie waardering voor mijn werk.